Bahan2:
1. 1cawan koko
2. setengah cawan gula
3. satu cawan air
(masak bawah api yg kecil sampai tak berketul2)
4. 250g tepung naik sendiri atau tepung gandum campur 11/3 sudu teh soda bikarbonat (diayak)
5. 5 biji telur
6. 360g marjerin
Cara2 membuatnya:
1. masak koko
2. Putar marjerin + telur dalam mesin pemutar
3. Bila dah sebati, masuk telur satu persatu, gaul sampai sebati (nanti dia jadi gebu)
4. lepas tu, masukkan koko dan tepung secara berselang-seli
5. basuh loyang, keringkan then letak marjerin pastu tabur tepung..
6. masukkan adunan dalam loyang
7. preheat oven..bakar dlm suhu 175 selama 45 minit..
8. Pastu, boleh letak topping dia..(mak letak coklat buku yg dihiris, koko, milo n susu pekat manis then cairkan, bila dah sejuk letak atas kek)
Bukannya apa, kek chocolate Mak Temah memang sedap..bila kitaorg balik raya dtg rumah dia..memang nak rasa kek dia..hehe..;)
Wednesday, September 23, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment